CoNTenG diNDinG

Saturday, 30 July 2011

SEGMEN BERPUASA DI BULAN RAMADHAN BERSAMA ADIN !

salam semua,di hari yang indah ini saja nak join segmen adik ni..
suka-suka je memenuhi ruang masa yang terbuang ni..
tapi ape2 pon join segment ni sbb ikhlas k..
opsss..ikhlas mana leh bagitau kan...heheh
ops sebelum terlupa kalau nak join klik kat link atas tu na...





Target puasa korang berapa hari.
 bila ditanyakan pasal target puasa insyallah selama hidup dari umr 7 tahun xpenah lagi tinggal2kn puasa n,so untuk tahun ni insyallah still penuh la..kalau ada umur yang panjang..

Fevret makanan ketika berbuka. 
 emmmm...makanan ek,selalunya dah macam durian runtuh,
macam2 sgt sume makanan dah jadi feveret sampai tak tau
la..nak  pilih yang mana satu..huhu..tapi yang wajib ada mesti la..ikan keli masak pedas..
wah2 sodap tu...tapi ape2 pon mulakn dengan yang manis dulu k,
contoh makan kurma,untung2 je dah dapat pahala,sbb tu sunnah tau..hehe

Kata-kata semangat untuk Blogger yang berpuasa

ok untuk kata2 semangat pada semua kawan yang dikenali@ xdikenali,
puasa adalah satu ibadah yang diwajibkan setiap umat islam,sume orang tahu kan

Jd,

biaq la kita ni sejahat mana,
seburuk mana,sebodoh mana,se..se..macam2 la,
jangan tinggal pose sebab pose boleh mengubah sesorang,
sebb pose dapt membendung hawa nasfu kita(xsemstinye nafsu syahwat je k),
mengubah cara hidup kita,
dan berpuasa banyak manfaatnye jika kita dapat mengamati dengan ikhlas,
dan yang paling penting mengubah taraf diri kita disisi ALLAH S.W.T
tapi jangan pose je..solat itu wajib!!!



p/s: oklah tu je kot...SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN AL_MUBARAK *pose jgn xpose*
TRY TEKAN LIKE

7 comments:

  1. yerp, kite pon selalu akan beli ikan keli msk cili tu,pergh, terbaik arg,,seb bek tau nak makan ikan keli..

    hehe, selamat berpuase!

    jom2,

    segmen-berpuasa-di-bulan-ramadhan

    ReplyDelete