CoNTenG diNDinG

Friday, 12 August 2011

One MOre tiME love

assalamualaikum..

One more time atau dibahasakan melayunya "SEKALI LAGI CINTA"...ape tu?..
tapi aku agak mesti korang dh bleh tahu ape kena dengan tajuk kali ni..mesti nak cerita pasal filem ni kan2...

Yep korang memang bijak..punya lama filem ni dah keluar baru tadi aku habis tengok..huhuhu...menitis air mata juga la tanpa seder..hehhe,Cerita ni kalau sape2 yang dah tengok ape pendapat korang?best ke?..mmm..mesti akan cakap best la jugak betui tak kan2.Bagi aku la kan,cite aku boleh bagi thumb up la jugak sebab sebuah cerita yang mempunyai aspek komidi,cinta,tacing,happening,..so tak boring..tu yang aku suka tu.

Tapi kalau nak diikutkan logik,ada tak kisah sedemikian kat muka bumi ni?korang rasa?...emm..takpa kita pikiaq kemudian pasal tu,meh nak cerita pasal watak-watak dalam filem ni sikit,MAN kecian dia kan,tuhan betui2 nak uji dia,dah nak buat macam mana tak dah jodoh..bak kata AMY "kalau ada jodoh kita jumpa lagi ye"..so cute dak ni..hehhe..FARIS ..mmm..serius watak dia paling aku respect,seorang yang penyabar,bertimbang rasa,dan memahami giler,susah oooo..nak jadi cam dia ni..tengok berkat sabar dia,akhirnya dia dapat juga kawin kan dengan SHila.......SI SHILA ni pulak,emmm..camna nak cakap ek,aku puji la...dia memang,tabah giler,tapi silap dia jugak kan,tapi takpa,aku still hormat dia sebab dia boleh teruskan hidup dia,besarkan anak dia kira berjaya la tu..emmm..awek2 kat luaq tu,kental kan diri macam SI SHILA ni,korang berani buat berani la taggung,tapi si shila ni dia status berkawin tul tak ok lagi..hehehe..sebab tu dia tak buang anak,tapi macam mana pun dia still besarkan anak dia sendiri.

Ok tu kot cite pasal watak depa,saja je aku boring2 lalu aku menaip la,kenpa?walaupun cerita2 camni cuma satu rekaan semata2,filem kan..macam mana pun boleh kita buat tul tak,dari miskin leh bagi jadi kaya,dan bagai2 lah....bukan realiti,cube realiti,MUDAHKAH KITA UNTUK MENGHADAPI?,rasanya terjun bangunan la kot kan...huhu..

BUKAN itu yang aku nak tekankan,tapi OVERALL MORAL OF STORY  cerita ni...iaitu "KESABARAN DAN KASIH SAYANG" 

MAN=kasih sayang 
SHILA=kasih sasyang + sabar,
FARIS=kasing sayang+Sabar


SO kesimpualannye,

sabar + kasih sayang = KELUARGA BAHAGIA



kunci kejayaan adalah kesabaran,
kunci kesenangan adalah kesabaran,
kunci ketakwaan adalah kesabaran,
kunci keimanan adalah kesabaran,
dan
KUNCI KEBAHAGIAN adalah KESABARAN



p/s: Tak tau nak ckap pa dah, moga Allah sentiasa pelihara sifat sabar dan kasih sayang dalam diri kita dah la kan..DAN ONE MORE TIME LOVE....aminnn~~
TRY TEKAN LIKE

4 comments:

  1. aku da tgk cita ni... terkeluar jgk air mata lelaki akhirnya... hahaha

    aku tk paham tang last skli. dia kawin dgn sapa n man pula ?aku da tgk cita ni... terkeluar jgk air mata lelaki akhirnya... hahaha

    aku tk paham tang last skli. dia kawin dgn sapa n man pula ?

    ReplyDelete
  2. hahahha.....dia kawin dengan faris lor...tp man ttp jd ayah untuk amy..kn mmg bapak dia..tp Man still sakit,still kurang normal..

    ReplyDelete
  3. cerita nihh sedih. melelelh air mata tgk. alahaiiiii :D

    ReplyDelete
  4. cite cukp lengkap aspek suka dan duka..hehehe.mmg sgt tersntuh kalau menghayati erti kehidupan..hehe..

    ReplyDelete